T: 01962 864545
E: info@ardesignstudio.co.uk

The Crows Nest

Scheme: Private House.

Commencement: TBC.

Completion: TBC.

Visuals: AR Design Studio

 

 

Description:

Secluded on the Dorset coast with incredible views across the English Channel, The Crows Nest has a very enviable location.

 

The key was to maximise these stunning views towards the sea and back towards the cliff side thereby providing a picture perfect outlook from any point within the house. Attention has been paid not only to the views from the home, but how it will be viewed from the coast. The result is a series of stepped forms that enable the building to follow the landscape and break down into the hillside in which it resides.

 

The client’s desire for a contemporary holiday home for friends and family led to a scheme that looked to divide up the functions of the house. These are then bound together through an axial glazed route that draws both family and friends together into the main communal space.