T: 01962 864545
E: info@ardesignstudio.co.uk

The Pavilion

Scheme: Sports Facility

Commencement: TBC

Completion: TBC

The Pavilion Project, a not for profit community-led organisation, was set up just over a year ago by a group of local people. After approaching Winchester City Council to seek permission to propose an enhanced replacement facility, The Pavilion Project approached award-winning Winchester based architects, AR Design Studio, who came up with an imaginative and bold conceptual design inspired by North Walls Recreation Ground’s setting.

The design is inspired by the location of the new building where the three paths meet, to give a three pointed plan that follows each route.

Two of these points will provide changing facilities for four teams, designed to ECB guidelines. The third point houses ancillary spaces, the central area a kitchen, bar and lounge, all with views over both pitches internally and from covered external terraces incorporated into the overall form. The asymmetric variation of the design helps to break up the solid nature of the building and allows it to sit comfortably within its surroundings.

When not in use, metal sliding shutters will enclose the building, ensuring security and robustness.

“AR Design’s concept is really very clever and sensitively conceived. It complements its surroundings, serves both the pitches, will be sustainable, accessible and could also be used for wider community use, too.  We really hope Winchester will be as excited as we are and get behind the project.”