T: 01962 864545
E: info@ardesignstudio.co.uk

The Singer’s House

Scheme: Replacement dwelling

Commencement: TBC.

Completion: TBC.

 

Description:

AR Design Studio have been commissioned by a well-known singer and songwriter to create a dream home for himself and his family to relax and hideaway from the pressures of a celebrity lifestyle. Hidden amongst the trees sits ‘The Singer’s House’, a six bedroom, family home that glides graciously over the sloping landscape in which it is located. Articulated to maximise far reaching views, the home is split into individual forms, each with its own private and unique take upon the landscape.

Each form houses a different function, with glazed transitional spaces in between. Arriving in the largest of the transition spaces, one is presented with the incredible view visible through the open tread staircase. To the left a private lounge and bedrooms can be found. To the right the large open plan kitchen and dining area are located with the lounge and study spaces further on. On the first floor one finds the master bedroom and a private recording studio. A basement level provides space for a gym and play room. The house boasts large expanses of glazing that let in the sun and allow the building to make the most of natural light and heat.

The owners said the house made them feel like they could “rule the world” and said it will be the greatest day when they move in.