T: 01962 864545
E: info@ardesignstudio.co.uk

The Glass House

Scheme: Private Extension and internal alterations, Hampshire.

Commencement: April 2011.

Completion: October 2012.

Photographer: Martin Gardner, www.spacialimages.com

 

Description:

Entitled ‘The Glass House’ this renovation and extension plays on the contrast between light and dark, and injects a new lease of life into what was once an unoccupied and poorly maintained manor house in Winchester. The design makes best use of the existing structure, whilst making minimal changes for the greatest benefit. The North West Elevation which forms the approach to the property remains largely unchanged to preserve the original character of the building. To the rear the existing single storey structure has been increased to be in line with the main property and to retain the existing footprint of the building. This, along with a small single-storey extension to the rear of the westerly side, forms a semi-courtyard space enclosed in glass, which opens up onto the garden. The secondary spaces of this glass enclosure provide contrasting environments, providing the occupant with a variety of living space and emphasising the openness of the main glazed living space.