AR Design Studio | Contemporary Architects Winchester
info@ardesignstudio.co.uk 01962 864545
 The Pavilion Project, a not for profit community-led organisation, was set up just over a year ago by a group of local people. After approaching Winchester City Council to seek permission to propose an enhanced replacement facility, The Pavilion Project approached award-winning Winchester based architects, AR Design Studio, who came up with an imaginative and bold conceptual design inspired by North Walls Recreation Ground’s setting.  The design is inspired by the location of the new building where the three paths meet, to give a three pointed plan that follows each route.  Two of these points will provide changing facilities for four teams, designed to ECB guidelines. The third point houses ancillary spaces, the central area a kitchen, bar and lounge, all with views over both pitches internally and from covered external terraces incorporated into the overall form. The asymmetric variation of the design helps to break up the solid nature of the building and allows it to sit comfortably within its surroundings.  When not in use, metal sliding shutters will enclose the building, ensuring security and robustness.    —     “AR Design Studio’s concept is really very clever and sensitively conceived. It complements its surroundings, serves both the pitches, will be sustainable, accessible and could also be used for wider community use, too.”    Mike Caldwell- Pavilion Project     —       Scheme:  Sports Facility   Location:  Winchester   Commencement:  TBC   Completion:  TBC

The Pavilion

The Pavilion Project, a not for profit community-led organisation, was set up just over a year ago by a group of local people. After approaching Winchester City Council to seek permission to propose an enhanced replacement facility, this imaginative and bold conceptual design is inspired by North Walls Recreation Ground’s setting.

Designed by AR Design Studio an award-winning RIBA certified contemporary architectural practice, based in Winchester, Hampshire, specialising in elegant modern new homes, extensions, renovations and multi-plot developments.

 The Pavilion Project, a not for profit community-led organisation, was set up just over a year ago by a group of local people. After approaching Winchester City Council to seek permission to propose an enhanced replacement facility, The Pavilion Project approached award-winning Winchester based architects, AR Design Studio, who came up with an imaginative and bold conceptual design inspired by North Walls Recreation Ground’s setting.  The design is inspired by the location of the new building where the three paths meet, to give a three pointed plan that follows each route.  Two of these points will provide changing facilities for four teams, designed to ECB guidelines. The third point houses ancillary spaces, the central area a kitchen, bar and lounge, all with views over both pitches internally and from covered external terraces incorporated into the overall form. The asymmetric variation of the design helps to break up the solid nature of the building and allows it to sit comfortably within its surroundings.  When not in use, metal sliding shutters will enclose the building, ensuring security and robustness.    —     “AR Design Studio’s concept is really very clever and sensitively conceived. It complements its surroundings, serves both the pitches, will be sustainable, accessible and could also be used for wider community use, too.”    Mike Caldwell- Pavilion Project     —       Scheme:  Sports Facility   Location:  Winchester   Commencement:  TBC   Completion:  TBC

The Pavilion Project, a not for profit community-led organisation, was set up just over a year ago by a group of local people. After approaching Winchester City Council to seek permission to propose an enhanced replacement facility, The Pavilion Project approached award-winning Winchester based architects, AR Design Studio, who came up with an imaginative and bold conceptual design inspired by North Walls Recreation Ground’s setting.

The design is inspired by the location of the new building where the three paths meet, to give a three pointed plan that follows each route.

Two of these points will provide changing facilities for four teams, designed to ECB guidelines. The third point houses ancillary spaces, the central area a kitchen, bar and lounge, all with views over both pitches internally and from covered external terraces incorporated into the overall form. The asymmetric variation of the design helps to break up the solid nature of the building and allows it to sit comfortably within its surroundings.

When not in use, metal sliding shutters will enclose the building, ensuring security and robustness.

“AR Design Studio’s concept is really very clever and sensitively conceived. It complements its surroundings, serves both the pitches, will be sustainable, accessible and could also be used for wider community use, too.”

Mike Caldwell- Pavilion Project

Scheme: Sports Facility

Location: Winchester

Commencement: TBC

Completion: TBC