AR Design Studio | Contemporary Architects Winchester
info@ardesignstudio.co.uk 01962 864545
 Located in a stunning garden setting, east of Cambridge, this four bedroom house is bordered by mature trees and shrubberies. The concept for the design aims to capture the notion of a “secret garden” and provide a tranquil and secluded escape from everyday life to this new family home. A lightweight timber form sits atop a solid linear stone wall, helping to create the divide between open and secret and form a strong and safe boundary.    The juxtaposition between the spherical landscaping and the strong linearity of the house creates a unique bond between the contrasting forms. This connection is emulated throughout the house and blurs the boundary between inside and out, furthering the overall feeling of the “secret garden” aspect.

Hardwick

Located in a stunning garden setting, east of Cambridge, this four bedroom house is bordered by mature trees and shrubberies. The concept for the design aims to capture the notion of a “secret garden” and provide a tranquil and secluded escape from everyday life to this new family home.

Designed by AR Design Studio an award-winning RIBA certified contemporary architectural practice, based in Winchester, Hampshire, specialising in elegant modern new homes, extensions, renovations and multi-plot developments.

 Located in a stunning garden setting, east of Cambridge, this four bedroom house is bordered by mature trees and shrubberies. The concept for the design aims to capture the notion of a “secret garden” and provide a tranquil and secluded escape from everyday life to this new family home. A lightweight timber form sits atop a solid linear stone wall, helping to create the divide between open and secret and form a strong and safe boundary.    The juxtaposition between the spherical landscaping and the strong linearity of the house creates a unique bond between the contrasting forms. This connection is emulated throughout the house and blurs the boundary between inside and out, furthering the overall feeling of the “secret garden” aspect.

Located in a stunning garden setting, east of Cambridge, this four bedroom house is bordered by mature trees and shrubberies. The concept for the design aims to capture the notion of a “secret garden” and provide a tranquil and secluded escape from everyday life to this new family home. A lightweight timber form sits atop a solid linear stone wall, helping to create the divide between open and secret and form a strong and safe boundary.

The juxtaposition between the spherical landscaping and the strong linearity of the house creates a unique bond between the contrasting forms. This connection is emulated throughout the house and blurs the boundary between inside and out, furthering the overall feeling of the “secret garden” aspect.

Image 4.jpg
    Scheme:  Replacement Dwelling   Location:  Hampshire   Commencement:  TBC.   Completion:  TBC.   Visuals:  AR Design Studio

Scheme: Replacement Dwelling

Location: Hampshire

Commencement: TBC.

Completion: TBC.

Visuals: AR Design Studio