T: 01962 864545
E: info@ardesignstudio.co.uk

The Boathouse

Scheme: Private Retreat, Cotswold.

Commencement: April 2002.

Completion: October 2002.

Photographer: AR Design Studio


Description:

The Boathouse was conceived to serve as a tranquil retreat away from the main house – an 18th century converted barn. The concept was that it should float over the lake and provide a quiet hide-away with calming views over the still water.

The building is situated in the beautiful Cotswolds, within the Lower Mill Estate, and consists of a 4-legged steel frame structure sitting on concrete piles sunk into the lake bed.

The construction and appearance is highly contemporary, but the use of traditional materials such as neutral oak and slate acknowledges its rural setting.

The large expanse of sliding glass panels affords spectacular, uninterrupted views of the surroundings and the overhanging roof provides ample shade on a hot summer’s day