T: 01962 864545
E: info@ardesignstudio.co.uk

Meadow House

Scheme: Private House.

Commencement: TBC.

Completion: TBC.

Visuals: AR Design Studio

 

Description:

Meadow House is a new four bed house for a couple who run a livery in the heart of the Hampshire countryside. The house is organised around axes defined by the existing agricultural barn and riding school on the site, maximising views out to the countryside in both directions.

 

A stone wall is used to create a division between the public aspects of the business and the private residential use. This threshold is crossed by a new barn, taking inspiration from the local agricultural vernacular. In crossing through the wall, the occupants move from the working aspect of the site into the clean and open living spaces and as they do so the double height space opens up to the countryside it faces. At first floor level a second barn containing the master suite rests atop the stone wall aligning with the second axis. The space created between the three building aspects is used to create a dual aspect glass living space that opens up to a sheltered courtyard.