AR Design Studio | Contemporary Architects Winchester
info@ardesignstudio.co.uk 01962 864545
 Situated in a prominent location overlooking the City Of Winchester, this luxury four bedroom house enjoys expansive views over the city and into its beautiful surrounding countryside.  The design concept aims to maximise the views, by giving each key room a significant outlook across the landscape whilst resisting the standard domestic layout and adopting an “upside-down” living style. This splits the building into two halves; public, and private, which in turn separates the views into extended (over the landscape) and contained (over the garden).

4 Views

Situated in a prominent location overlooking the City Of Winchester, this luxury four bedroom house enjoys expansive views over the city and into its beautiful surrounding countryside.

Designed by AR Design Studio an award-winning RIBA certified contemporary architectural practice, based in Winchester, Hampshire, specialising in elegant modern new homes, extensions, renovations and multi-plot developments.

 Situated in a prominent location overlooking the City Of Winchester, this luxury four bedroom house enjoys expansive views over the city and into its beautiful surrounding countryside.  The design concept aims to maximise the views, by giving each key room a significant outlook across the landscape whilst resisting the standard domestic layout and adopting an “upside-down” living style. This splits the building into two halves; public, and private, which in turn separates the views into extended (over the landscape) and contained (over the garden).

Situated in a prominent location overlooking the City Of Winchester, this luxury four bedroom house enjoys expansive views over the city and into its beautiful surrounding countryside.

The design concept aims to maximise the views, by giving each key room a significant outlook across the landscape whilst resisting the standard domestic layout and adopting an “upside-down” living style. This splits the building into two halves; public, and private, which in turn separates the views into extended (over the landscape) and contained (over the garden).

EQ8A4979PMP-Edit2b.jpg
EQ8A1365-Edit-2.jpg
EQ8A1374-Edit-2.jpg
EQ8A1082PMP-Edit.jpg
EQ8A5097PMP-Edit-2.jpg
4Views08MartinGardner.jpg
EQ8A5083-Edit.jpg
4Views03MartinGardner.jpg
EQ8A5157-Edit2.jpg
EQ8A1223PMP-Edit.jpg
    Scheme:  Replacement Dwelling   Location:  Hampshire   Commencement : December 2012.   Completion:  February 2014   Architect:  Andy Ramus   Photographer:  Martin Gardner, www.martingardner.com    —     Winner of:   The Sunday Times British Homes Awards 2014     Shortlisted for:   The Brick Awards 2014  Build It Awards 2014

Scheme: Replacement Dwelling

Location: Hampshire

Commencement: December 2012.

Completion: February 2014

Architect: Andy Ramus

Photographer: Martin Gardner, www.martingardner.com

Winner of:

The Sunday Times British Homes Awards 2014

Shortlisted for:

The Brick Awards 2014

Build It Awards 2014