AR Design Studio | Contemporary Architects Winchester
info@ardesignstudio.co.uk 01962 864545
 The Boathouse was conceived to serve as a tranquil retreat away from the main house – an 18th century converted barn. The concept was that it should float over the lake and provide a quiet hide-away with calming views over the still water.  The building is situated in the beautiful Cotswolds, within the Lower Mill Estate, and consists of a four-legged steel frame structure sitting on concrete piles sunk into the lake bed.  The construction and appearance is highly contemporary, but the use of traditional materials such as neutral oak and slate acknowledges its rural setting.  The large expanse of sliding glass panels affords spectacular, uninterrupted views of the surroundings and the overhanging roof provides ample shade on a hot summer’s day

The Boathouse

The Boathouse is situated in the beautiful Cotswolds, within the Lower Mill Estate, and consists of a 4-legged steel frame structure sitting on concrete piles sunk into the lake bed.

Designed by AR Design Studio an award-winning RIBA certified contemporary architectural practice, based in Winchester, Hampshire, specialising in elegant modern new homes, extensions, renovations and multi-plot developments.

 The Boathouse was conceived to serve as a tranquil retreat away from the main house – an 18th century converted barn. The concept was that it should float over the lake and provide a quiet hide-away with calming views over the still water.  The building is situated in the beautiful Cotswolds, within the Lower Mill Estate, and consists of a four-legged steel frame structure sitting on concrete piles sunk into the lake bed.  The construction and appearance is highly contemporary, but the use of traditional materials such as neutral oak and slate acknowledges its rural setting.  The large expanse of sliding glass panels affords spectacular, uninterrupted views of the surroundings and the overhanging roof provides ample shade on a hot summer’s day

The Boathouse was conceived to serve as a tranquil retreat away from the main house – an 18th century converted barn. The concept was that it should float over the lake and provide a quiet hide-away with calming views over the still water.

The building is situated in the beautiful Cotswolds, within the Lower Mill Estate, and consists of a four-legged steel frame structure sitting on concrete piles sunk into the lake bed.

The construction and appearance is highly contemporary, but the use of traditional materials such as neutral oak and slate acknowledges its rural setting.

The large expanse of sliding glass panels affords spectacular, uninterrupted views of the surroundings and the overhanging roof provides ample shade on a hot summer’s day

IMG_2090.JPG
AR Design Studio Ltd_Boathouse_02.JPG
1C9B6115 (2).jpg
    Scheme:  Private Retreat   Location:  Cotswolds   Commencement : April 2002   Completion:  October 2002

Scheme: Private Retreat

Location: Cotswolds

Commencement: April 2002

Completion: October 2002