AR Design Studio | Contemporary Architects Winchester
info@ardesignstudio.co.uk 01962 864545
 The site, originally part of the Earl of Egmont Estate sits within a large wooded area fronting its own private lake.  While the lake has a number of other houses situated around it, the dense woodland surrounding the site permits almost complete privacy.  Finished in white render, timber and standing seam zinc, the proposal is for a new contemporary family dwelling that sits comfortably within its environment whilst enjoying the lakeside views and activities.  The design concept was derived by taking the optimum room dimensions for each key element and extruding them into solid blocks. Theses blocks were then separated in function groups, given individual materials and collided to produce one single entity.

Avon Castle Drive

Avon Castle Drive sits within a large wooded area fronting its own private lake.

While the lake has a number of other houses situated around it, the dense woodland surrounding the site permits almost complete privacy.Designed by AR Design Studio an award-winning RIBA certified contemporary architectural practice, based in Winchester, Hampshire, specialising in elegant modern new homes, extensions, renovations and multi-plot developments.

 The site, originally part of the Earl of Egmont Estate sits within a large wooded area fronting its own private lake.  While the lake has a number of other houses situated around it, the dense woodland surrounding the site permits almost complete privacy.  Finished in white render, timber and standing seam zinc, the proposal is for a new contemporary family dwelling that sits comfortably within its environment whilst enjoying the lakeside views and activities.  The design concept was derived by taking the optimum room dimensions for each key element and extruding them into solid blocks. Theses blocks were then separated in function groups, given individual materials and collided to produce one single entity.

The site, originally part of the Earl of Egmont Estate sits within a large wooded area fronting its own private lake.

While the lake has a number of other houses situated around it, the dense woodland surrounding the site permits almost complete privacy.

Finished in white render, timber and standing seam zinc, the proposal is for a new contemporary family dwelling that sits comfortably within its environment whilst enjoying the lakeside views and activities.

The design concept was derived by taking the optimum room dimensions for each key element and extruding them into solid blocks. Theses blocks were then separated in function groups, given individual materials and collided to produce one single entity.

Photo Montage 2.jpg
Photo Montage 3.jpg
  Scheme:  Private House   Location:  Hampshire   Commencement:  TBC   Completion:  TBC   Visualisation:  AR Design Studio

Scheme: Private House

Location: Hampshire

Commencement: TBC

Completion: TBC

Visualisation: AR Design Studio